Ρωτήστε μας!!!

Ζητήστε μας καθε Κρητικό προιόν που σας αρέσει!

Τσικουδιά

Τσικουδιά

Μπορεί να χωριστήκαμε μα η φιλιά μας μένει ένα ποτήρι τσικουδιά πάντα θα σε προσμένει


Η τσικουδιά στην Κρήτη πέραν των άλλων είναι ένδειξη φιλίας και ευγενείας, καθώς και εργαλείο κοινωνικής επικοινωνίας. Δεν υπάρχει νοικοκυριό στην Κρήτη, χωρίς ένα μπουκάλι τσικουδιά άμεσα διαθέσιμο κάθε στιγμή. Με μια τσικουδιά οι Κρητικοί εύχονται, αλλά και υποδέχονται τους επισκέπτες τους, μ΄ αυτήν συζητούν και χωρατεύουν στα καφενεία, μ ‘ αυτή ξεπερνούν τις λύπες τους και μ’ αυτή λύνουν τις διαφορές τους. 

Η επίσκεψη σε σπίτι Κρητικού χωρίς κέρασμα θεωρείται αγένεια ή δήλωση έχθρας και η όλη διαδικασία του κεράσματος αποτελεί μια τελετουργία, ο σκοπός της οποίας δεν είναι ούτε να μεθύσει, ούτε να χορτάσει τους συνδαιτυμόνες, αλλά απλά να κάνει ευχάριστη την κοινωνική συναναστροφή και συνάμα να δείξει την καλή και φιλόξενη διάθεση του οικοδεσπότη. 

Η τσικουδιά , είναι η βασίλισσα των ποτών, γιατί εκτός από απόλαυση αφενός είναι αγνή, δηλ. δεν έχει χρωστικές ουσίες και βιομηχανικές αλκοόλες (οινόπνευμα που παράγεται από πατάτες ή ζαχαρότευτλα κ.α.) και αφετέρου παρέχει αγχολυτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες με συνέπεια να μας ευφραίνει την καρδιά και το πνεύμα, να μας απολύει από τις βασανιστικές σκέψεις, άρα να μας ξεκουράζει, να διεγείρει την όρεξη, τη χώνεψη και τη θέρμη του σώματός μας. Τσικουδιά ζεστή, μάλιστα αν είναι και ανακατεμένη με μέλι μισό -μισό και λίγο πιπεράκι ή κανέλα, βοηθά στο να ζεσταθούμε, ενώ τσικουδιά παγωμένη για να δροσιστούμε. Και όλα αυτά αρκεί να είναι ανόθευτη , να πίνεται με μέτρο και όπως πρέπει (δηλ. με παρέα, ρέγουλα και καλό μεζέ):

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KRETARAKI 0.2 LT
Ρακόμελο με θυμαρίσιο μέλι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.Τσικουδιά Κρήτης KRETARAKI με θυμαρίσιο μέλι. ..
8,40€
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΡΟΚΑ 0.2 LT
Τσικουδιά Κρήτης ΡΟΚΑ  Μια εξαιρετική τσικουδιά, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή από στ..
6,40€
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΡΟΚΑ 0.35 LT
Τσικουδιά Κρήτης ΡΟΚΑ  Μια εξαιρετική τσικουδιά, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή από στ..
9,40€
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΡΟΚΑ 0.7 LT
Τσικουδιά Κρήτης ΡΟΚΑ  Μια εξαιρετική τσικουδιά, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή από στ..
18,40€
Powered By Κρητικό Κατάστημα
Cretan Store © 2018